Ons persbericht: Geplaatst in het Leidsch Dagblad van week 50 en in Groot Voorschoten van week 51

Geen Fortuynlijke situatie voor de gemiddelde Voorschotenaar.
De HBVV slaat alarm.


De komende bouwplannen zijn zeer teleurstellend voor de woningzoekenden in Voorschoten. Op het Intratuinterrein ( was de raad en ons toegezegd ) dat daar 72 woningen vanaf € 284.00 zouden komen. De goedkoopste woning wordt nu € 675.000 en de prijs loopt op tot over het miljoen. Wat is hier misgegaan?

Dit lijkt ons ‘zegt Peter van Egmond van de Huurdersbelangenvereniging Voorschoten’ niet uit te leggen aan de gemeenteraad en ook niet aan de burgers. Veel huurders willen overstappen van hun huurwoning en wachten op een kans om een betaalbare nieuwbouw koopwoning te bemachtigen. Die kans is nu vrijwel onmogelijk in Voorschoten.


De naam van de bouwlocatie wordt “ HET FORTUYN VAN VOORSCHOTEN “.(Whats in a name!) De bouwplaats ernaast, Arsenal Segaar, biedt ook geen hoop; 40 koopwoningen waarvan de prijs nog niet vast ligt, maar absoluut boven de € 500.000 komt. Voor huurders is wel enige hoop door de verplichting van een kleine hoeveelheid huurwoningen van 25%. Men creëert daartoe kleine jongeren huurflatjes en wat 55+ flatjes, zodat het merendeel van de grond vrij blijft om het grote geld binnen te harken.

Met angst en beven wachten we op de prijzen van Voorschotens grootste bouwlocatie, Starrenburg 3. Al jaren is de gemeente in onderhandeling met de ontwikkelaars. De huurders hoeven ook hier niet te rekenen op een woninkje met een tuintje. Ook hier worden zij weer in een flatje gestopt.


Het is voor de HBVV onbegrijpelijk dat dit kan gebeuren! In deze tijd van woningnood! De gemeente lijk in de onderhandelingen duidelijk niet opgewassen tegen gehaaide vastgoedondernemingen en graaiende banken, met als gevolg dat de gewone Voorschotenaar met lege handen achter blijft.
Ondanks het feit dat de HBVV voor de prestatieafspraken regelmatig aan tafel zit met de gemeente, zich inleest en waar maar mogelijk laat informeren, blijven antwoorden op vragen vaag of komen niet. Nu moeten wij uit de krant opmaken dat ons een andere werkelijkheid is voorgespiegeld. Dit ervaren wij als stuitend!

Wij vragen ons ernstig af welke politieke spelletjes hier achter zitten